سفارش تبلیغ
صبا ویژن

  زنان به عنوان مدیران سبد دارایی و مصرفی خانواده‌ها، با گام برداشتن در جهت ارتقای اقتصاد خانواده، نقش مهمی را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی بازی می‌کنند.

 سیده فاطمه مقیمی، مدیر امور بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران در آیین افتتاحیه جشنواره ملی «زنان و اقتصاد مقاومتی ریحانه» که  30 مهرماه، در سالن اجتماعات موزه ملی برگزار شد، اظهار کرد: از آن جا که یکی از مشخصه‌های اقتصاد مقاومتی بحث استفاده از کالاهای داخلی است، لذا نقش زنان جامعه به عنوان مدیران سبد دارایی خانواده پررنگ است و همچنین بحث محدودیت‌هایی که در سرمایه‌گذاری خانواده‌ها مطرح است، باعث شده که با آن محدودیت‌ها بحث مدیریت اقتصادی زنان بیشتر به چشم آید.

مقیمی افزود: اگر دقیق شویم، در این که یک اجتماع چگونه شکل می‌گیرد و جمعیت به چه طریقی پراکندگی خودش را شکل می‌دهد، درمی‌یابیم که عوامل انسانی و موقعیت‌هایی که در یک منطقه جغرافیایی وجود دارد، از عوامل تأثیرگذار بر این قضیه است. اجتماع در طول زمان با فراز و نشیب‌هایی برخورد می‌کند که قدر مسلم کلیه شرایط اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: بیشترین عاملی که در این تغییرات نقش آفرینی می‌کند، چیزی است که در مقاطع زمانی می‌تواند تغییراتی را در خواسته‌های اقتصادی مالی و اجتماعی ایجاد کند و آن مجموعه‌ای از عناصر فرهنگی است که بر یک جامعه وارد می‌شود و نباید از یاد برد که پایه و اساس بحث فرهنگ و فرهنگ‌سازی در خانواده شکل می‌گیرد.

مقیمی افزود: زنان ما با توجه به این که در عرصه‌های اجتماعی فعالیت‌های اقتصادی مختلفی انجام می‌دهند، اما هیچ‌گاه از یاد نبرده‌اند که به هر حال رسالتی را به عنوان فرهنگ‌سازی در خانواده بر عهده دارند. رسالتی که به عنوان یک مادر، یک همسر و در قالب کسی که می‌تواند تاثیر گذار بر فرهنگ یک جامعه باشد، مطرح می‌شود.

مدیر امور بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد :خوشبختانه در جامعه ما حتی در مسیرهای اقتصادی، بانوان رسالت اولیه و اصلی خود را فراموش نکرده و با فرهنگ‌سازی در خانواده خود، باورهای یک جامعه را شکل می‌دهند و تربیت فرزندان و حق انتخاب کالای مصرفی را به وی می‌آموزند.

وی ادامه داد: در دو دهه قبل نوع اسباب بازی‌هایی که فرزندان ما استفاده می‌کردند از نوع اسباب‌بازی‌های کشورهایی بود که مفهوم تهاجم فرهنگی را یدک می‌کشید و در واقع این اسباب بازی‌ها سمبلی از فرهنگ تهاجمی غرب بودند، مانند عروسک‌های باربی که به دنبال آن شاهد پوشش‌های باربی در برخی خیابان‌ها بودیم.

مقیمی اظهار کرد: سؤال این است که چگونه می‌توان تغییر را به صورت بنیادین در تفکر فرزندانمان ایجاد کنیم که در پاسخ می‌توان به نقش برتر و ویژه زنان در بحث تربیت فرزندان اشاره کرد که در کنار این قضایا بحث نگاه به تولید و حمایت از تولید داخلی و سرمایه ایرانی به ذهن متبادر می‌شود.

مدیر امور بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی، یعنی این که ما بتوانیم محصولات خود را در حد مقایسه‌ای با کالاهای خارجی مشابه، تولید کنیم و به گونه‌ای که اگر حق انتخاب بین دو کالای ایرانی و خارجی به مردم جامعه داده شود، آن‌ها با رغبت از کالای تولید داخل استفاده کنند.

وی ادامه داد: اگر به بحث زنان در جبهه‌های اقتصادی و با رویکرد فرهنگی نگاه کنیم، می‌بینیم که زن ایرانی از طرفی خود مولد سرمایه برای مصرف داخل خانه محسوب می‌شود و از طرف دیگر حتی در صورتی که صرفاً در خانه حضور داشته باشد، مدیریت درآمد همسرش بر عهده وی خواهد بود و از این رو نقش زن در اقتصاد بیش از پیش اهمیت دارد.

مدیر امور بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: هرچند میزان کاری که یک زن در خانواده انجام می‌دهد مزدی ندارد، اما با توجه به این که این کار وی در حقیقت یک فعالیت اقتصادی درون خانواده‌ای بوده، لذا در gdp     خروجی و نهایی اقتصاد جامعه و نیز در سطح کلان در تولید ناخالص ملی تاثیر گذار خواهد بود و باید به آن اهمیت داد.

وی افزود: کسب و کاری که زن خانواده در داخل خانه خود انجام می‌دهد، ارزش اقتصادی دارد و با نگاهی گذرا به جایگاه زنان در عرصه‌های اقتصادی در می‌یابیم که امروزه در تمام دنیا زنان همپای مردان به فعالیت‌های اقتصادی می‌پردازند و کشورهای توسعه یافته، توسعه یافتگی خود را مدیون رشد حضور زنان در جامعه می‌دانند.

مقیمی ادامه داد: کشورهای در حال توسعه به دنبال آن هستند که مشارکت زنان در فعالیت‌های اقتصادی را گسترده‌تر سازند، به عنوان مثال در کشور خودمان آمار مربوط به حضور زنان در مراکز دانشگاهی و فرهنگی خاطرنشان می‌سازد که باید به دنبال ارایه تسهیلات بیشتر و بسترسازی برای حضور بیشتر زنان در جامعه باشیم.

مدیر امور بانوان کارآفرین اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: کشورهایی که در اقتصاد موفق هستند به مشارکت زنان بیشتر اهمیت داده‌اند و در این کشورها زنان در صنایع مختلفی مشغول به کار و فعالیت هستند و باید به این نکته توجه داشت که اشتغال‌زایی با کارآفرینی تفاوت دارد، زیرا اشتغال‌زایی در یک بنگاه اقتصادی میزان به کار گماردن افراد است، اما کارآفرینی، خلاقیت و ارایه ایده‌های نو است.




ارسال توسط فرزانه

اسلایدر

دانلود فیلم